Vicky en Jeff in Zuid-Afrika

Dag 6

Yeaahh we konden vanmorgen 45 minuten langer slapen, heerlijk!! We werden om 09.00 uur opgehaald door Michel om naar de Bottom Centre te gaan. Hier komen op zaterdag tussen de 40-80 kinderen om te spelen, counseling te krijgen en te eten. Er werd druk gevoetbald, gekleurd en gespeeld. Heel leuk om te zien! Tijdens het smeren van de sandwiches werd ik opgeroepen om naar een case te gaan. Jaja mijn eerste echte! Het was heel spannend om eindelijk iets te kunnen doen! Eerst gingen we met de 'melder' in gesprek om te kijken wat er precies aan de hand was. Ze vertelde niet veel, dus werd er besloten een huisbezoek te doen. Samen met childcare, bobbi bear, 2 vrijwilligers en de melder gingen we richting het huis. Het huis bevond zich niet ver weg en zag er goed uit. Helaas waren de kinderen niet thuis. Na een gesprek met de moeder, die was er wel, werd duidelijk dat de vijf kinderen niet allemaal van haar waren. Het waren wat nichtjes die op bezoek waren voor de vakantie. De situatie was gelukkig dusdanig goed dat we niet hoefde te wachten op de kinderen en we ze niet mee hoefde te nemen. Het erg leuk om naar een case te gaan, gelukkig waren de kinderen niet in gevaar.
Eenmaal terug bij de Bottom Centre nog even wat gespeeld met de kids.

Vanmiddag hadden we lekker een vrije middag en na de boodschappen en de lunch zijn we naar het strand gegaan. Allan (man van Jackie) heeft ons even gebracht en laten zien hoe we er kunnen komen en vooral hoe we weer terug kunnen komen ;) Het strand was heerlijk rustig, het is ook niet echt heel warm, maar was zeker heel goed te doen. Na wat mooie plaatjes schieten gingen we lekker in het zonnetje opwarmen. Op de terugweg ging het opeens keihard regenen! Niet zo'n klein beetje maar we waren in 1 minuut helemaal nat!
Maar het uitwaaien was wel heel lekker :)

Vanavond ons kindje in bad gedaan, heel leuk! En lekker met de meiden gegeten. Vanavond gaan we weer naar Jackie, lekker wijn drinken en elkaar nog wat beter leren kennen.

Morgen gaan we lekker de community's in en sluiten we af met een Zulu braai. Ik ben zooooo benieuwd! Wil het echte Afrika nu wel zien, overal waar ik nu kom is het luxe en blank ;)

Joyce

Hii!
Super om te lezen dat je het zo naar je zin hebt. Ik ben maar een klein beetje jaloers hoor ;-), haha.

Xx