Vicky en Jeff in Zuid-Afrika

Hazyview - Pretoria - Drakensbergen

Hazyview (27-08)
Vandaag moesten we onze mooie boomhut verlaten en op weg naar Hazyview. We wilden de Panorama route rijden, maar het weer zat niet echt mee en het was te mistig om iets te zien. Toch nog even snel gestopt bij Lisbon Waterfall, dit was wel echt prachtig, maar ik ben de Nederlandse regen niet echt meer gewend dus we zijn maar snel weer in de auto gestapt! In Hazyview hebben we (noujaa Jeff en ik achterop) een quad gehuurd waarmee we met een gids door de bush gingen rijden. En een bush was het, door de modder, bosjes, riviertjes, etc. Wat was ik blij dat ik achterop zat. Onze schoenen waren er iets minder blij mee, maarjaa misschien hadden we ook niet onze witte schoenen aan moeten doen ;-)

Pretoria (28-08)
Vandaag aangekomen in Pretoria, eindelijk weer een grote stad! Na lang twijfelen wat we wilden doen (we zijn er tenslotte maar een halve dag) als eerst op weg naar het voetbalstadion dat ook gebruikt is bij het WK. Onderweg vonden we het al wat druk en zagen we veel voetbalshirtjes.. Jahoor, er was een voetbalwedstrijd! We konden dus niet eens in de buurt van het stadion komen. Het was wel een heel leuk gezicht om iedereen zo door het dolle heen te zien. Vervolgens naar het Freedom park gereden. Dit is een herinneringsplek voor alle slachtoffers van oorlogen, apartheid, slavernij, etc. Het was een heel mooi park met een prachtig uitzich over Pretoria. Daarna nog even snel naar Church Square, hier staan de meest belangrijke gebouwen van Pretoria (o.a. de Nederlandsche bank) en in het midden het standbeeld van Paul Kruger. Aansluitend maar op zoek naar een plek om te eten. Aangezien het zondag was, was heel veel gesloten, maar we zijn uiteindelijk in Brooklyn (rijke buitenwijk) terecht gekomen in een hele luxe hippe tent.

Drakensbergen (29 & 30-08)
Vandaag van Pretoria naar Drakensbergen gereden. Het was een flink stuk rijden, maar vooral het laatste stuk door de bergen was erg mooi. Helaas is Jeff ziek geworden, we denken een voedselvergiftiging. Hij is dus bij aankomst gelijk zijn bed in gedoken en er de volgende dag ook nog steeds niet uitgekomen. Zelf ben ik nog een stukje gaan lopen in de omgeving, het is echt super mooi. Voor de rest een beetje relaxen in de zon en voor Jeff zorgen ;-) Gelukkig voelde Jeff zich 's avonds een stuk beter en konden we gezellig samen gaan eten.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!